• madeliefjes

Workshop Mindfulness bij Rouw & Verlies

Tijd:          ongeveer 2 uur
Plaats:      in de ruimte bij Begeleiding in Aandacht aan de Albrecht Thaerlaan 70 in Utrecht of elders
Kosten:    Gratis voor de volgende workshop voor de jonge weduwe (anders kosten in overleg)

Aandachtgericht omgaan met rouw en verlies

In tijden van rouw, waar je wereld bij wijze van spreken op zijn kop staat en er nauwelijk vanzelfsprekendheden zijn, kan de aandachtige houding -die je leert- een hulpmiddel zijn om ‘in het hier en nu’ te zijn. Een houvast in verwarrende tijden. Bij een verlies kan je overspoeld worden door allerlei emoties en gevoelens (pijn, verdriet, boosheid en meer). En ook vragen als: ‘Mag ik dit wel voelen?’ ‘Is dit normaal?’. Of je wilt het niet voelen. Allemaal begrijpelijke reacties. Mindfulness leert om alle gevoelens er te laten zijn. Ze horen erbij, ze zijn er immers. Op een zachte manier contact maken met wat er is. Rouw en verlies ruimte geven, waardoor het mogelijk wordt dat je je eigen innerlijke kracht hervind.

In deze kennismakingsworkshop komen allerlei mindfulness-oefeningen langs. Je gaat het zelf ervaren. Zo kan je zelf ontdekken of het je aanspreekt en wat mindfulness voor je kan gaan betekenen.

TrostDeze workshop heeft diverse keren plaatsgevonden bij de Stichting TrösT (2015, 2013 en 2018).

Stichting de jonge weduwe: Gratis kennismakingsworkshop voor jonge weduwen op vrijdagochtend (9.30 – 11.30 uur) in november 2018

Belangstelling?  Wil je meer wilt weten of heb je vragen. Je bent welkom.
Mail marcellavangool@gmail
of bel: 030 -2720639

De workshop Mindfulness en Rouw verzorg ik op aanvraag. Informeer naar de mogelijkheden.

Ervaringen 

Over de workshop bij TROST in 2013:

Er namen 4 vrouwen deel aan de workshop die onlangs een geliefd persoon hadden verloren. Allen werden uitgenodigd om aan aandachtsoefeningen mee te doen en te verhalen wat de ervaring, gedachte, beleving daarbij was: gedachten dwalen af, de pijn om de persoon te missen, de vreugde van de wederzijdse liefde. En lijfelijke reacties als warme voeten krijgen, koude rechter lichaamshelft en de verwondering van: ‘wat heb ik mooie handen’. Er was ruimte voor al die ervaringen’. En het was oefenen om elke ervaring toe te laten. Het delen en herkennen en (proberen zo vriendelijk mogelijk) te erkennen werkt helend.

Ervaring deelnemer Monique in 2012:

Het was in een woord: Geweldig! Fijne meditatieoefeningen gedaan, stevige yogabewegingen en dat afgewisseld met mooie gedichten. Marcella is een ontzettend leuke vrouw en gaf de worskhop op een prettige manier. Het is zeker aan te raden voor mensen die bij zichzelf willen komen.