Integrale Therapie & Begeleiding

Integrale therapie kan je helpen om weer contact te maken met wie je werkelijk bent. Soms kan je dat in het leven wat kwijt geraakt zijn. Misschien door maar ‘door te gaan’. Tot je zo moe bent….
Het leven kan zwaar voelen als je je zorgen maakt en je bang bent. Heb je op een of andere manier een wens tot lichter leven dan kan deze psychosociale begeleiding je verder helpen.

Integrale therapie bij klachten als:

 • niet meer kunnen ontspannen
 • onzekerheid en ‘tegen opzien’
 • angst
 • leven als last ervaren
 • emotionele of lichamelijke klachten

Voel je welkom met je vragen op emotioneel, lichamelijk of spiritueel vlak.

Therapie of begeleiding voor als je

 • Als je iets wilt veranderen en als dat zelf niet lukt
 • Door de bomen het bos niet meer ziet en helderheid en inzicht wilt
 • Kracht wilt ervaren in je kwetsbaarheid
 • Bij jezelf wilt zijn (ook samen met anderen)

Hoe ik werk

De ontmoeting tussen twee mensen is de basis waarmee ik werk in de integrale therapie. Hierbij ben ik met open aandacht aanwezig. Ik kan daarbij tot steun zijn door te laten zien en te laten voelen wat er gebeurt. Zo kun je je bewustworden wat je doet en kan duidelijk worden wat er pijn doet, wat kramp geeft of waar je kracht zit.

Bewustworden en acceptatie zijn woorden die passen bij mijn wijze van begeleiden.

Ik werk vanuit mijn intuïtie. Deze werkstijl is voortgekomen uit mijn eigen ervaring, vanuit alles wat ik heb meegemaakt en ervaar in het leven en mijn opleidingen.

In mijn manier van werken is een holistische opvatting terug te vinden omdat ik op een integrale manier kijk naar de mens als geheel (lichaam, geest en ziel).

Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodieken zoals:

– Mindfulness

– Lichaamsoefeningen

– Familieopstellingen

– Tekeningen (tekeningen laten zien wat er onbewust speelt)

– Creatief schrijven of schrijfopdrachten

Individuele Integrale therapie en begeleiding wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Zie vergoedingen

Mijn specialisaties zijn

 • Rouw en Verlies Klik hier voor Rouwverwerking
 • Psychosociale begeleiding bij (chronische) ziekten. Ernstige ziekten en zeker chronische ziekten zetten je leven op z’n kop. Soms kan je ook geconfronteerd worden met de eindigheid van je leven. Voor jou en alle betrokkenen heel ingrijpend. Ondersteuning bij de psychische gevolgen (emoties, gevoel) en de sociale gevolgen (gezin, werk en relaties) kan helpen. Lees meer hierover bij verlies van gezondheid
  • Er is een samenwerking met de alvleeskliervereninging (avkv).
  • Voor verlies van gezondheid bij kanker is mijn praktijk opgenomen in het verwijsbestand van www.kanker.nl

Therapie & Begeleiding vanuit Mindfulnesss

Waterlelie open

Loop je na een mindfulnessttraining ergens tegenaan, dan past een individuele verdiepende sessie. Kom je ergens niet van los. Dan kan de vraag opkomen: ‘Hoe ga ik daar nu mindful mee om’? Dan is het De kracht van Hier en Nu Aanwezig Zijn om samen te kijken wat er speelt, zodat je weer verder kunt.

Ook individuele therapie en begeleiding vanuit Mindfulness, als je nog geen ervaring met Mindfulness hebt, is mogelijk.

Systemisch Werken

Familieopstellingen geven snel beeldend inzicht in wat er speelt in ons leven vanuit ons gezin/systeem en hoe belangrijke thema’s als bijvoorbeeld ‘balans in geven en ontvangen’ en loyaliteit nu spelen vanuit het nest waaruit we voortkomen. Door gebruik te maken van visualisatiemateriaal en ieder een plaats in de ruimte te geven worden thema’s zichtbaar en voelbaar. Door de binding en verstrikking bewust te worden ontstaat ruimte om weer opnieuw te verbinden in liefde.

Praktisch

Een kennismaking en intake vormen de start. Samen kijken we wat er speelt en waar je tegen aanloopt. Vervolgens onderzoeken we hoe we verder samenwerken.

De praktijk is open voor afspraken en sessies.
Wil je liever videobellen/beeldbellen of een Wandelsessie buiten, dat kan ook.
Voor Videobellen maken we een afspraak (dag/tijd) en stuur ik je een mail met de uitnodiging. Je hoeft niets te downloaden. Je krijgt eenvoudig een mail op het moment van de afspraak en je klikt op een link. Op het genoemde tijdstip ga je thuis op een prettige, rustige plek zitten.
Voor een wandelsessie spreken we ook datum, tijd en plaats af. Je ontvangt informatie per mail over het afspreekpunt. We wandelen op een rustige plek, door weilanden en bos in de buurt van mijn praktijk.

Neem contact op met Marcella. Bel 030 2720639 / 06 44113371  of

Ervaringen van cliënten:

‘Ik voelde me in de knel, omdat er door de verslechterde situatie van mijn man, veel meer zorg nodig is, heel veel meer te regelen en door corona is dat allemaal nog moeilijker. Dat in combinatie met een baan was veel te veel. Ik kwam in mijn overlevingsmodus van ‘vechten’. Ik verlang naar aanvaarding en innerlijke rust. En dat er mag zijn wat er is. Dat het goed genoeg is, dat ik kan vertrouwen. Dat lukte even niet alleen. In 2 sessies ben ik heel goed op weg geholpen. Allereerst vond ik het mediteren erg fijn. De eenvoud ervan en het bracht en brengt me meteen bij mezelf. Ik kon mezelf toestaan om te voelen wat er is/was in mij. Ook mooi eraan dat het niet vraagt om oordeel of conclusie: er mag zijn wat er is. Het tweede was dat je letterlijk zei: ruimte maken voor jezelf. Dat prentte het in mijn bewustzijn. Eenvoudige dingen geven mij ruimte. Meditatie, een wandeling, fijne muziek en een goed boek. Ik heb het weer gevonden en daar kan ik mee verder. Dankjewel!’

Vrouw 63 jaar Mantelzorger 2 sessies, eind 2020

‘De begeleiding van Marcella heb ik ervaren als zeer waardevol. Ik heb mij erg op mijn gemak gevoeld. Door haar gelijkwaardige manier van begeleiden heb ik een veilige leeromgeving ervaren. De systemische aanpak heeft mij waardevolle inzichten gegeven.’

Vrouw, 41 jaar, wens tot ontspanning bij overspannenheid, begin 2020

De vorige sessie heeft aardig wat in beweging gezet, bewustwording, inzichten. Ik voel me momenteel meer in balans dan dat ik me de afgelopen tijd heb gevoeld en dat is fijn.

Marcella is een warme vrouw waarbij ik me gelijk op mijn gemak voelde. Met haar open houding kon ik zijn daar waar ik wilde zijn. De sessies bij Marcella hebben me veel gebracht.’

Vrouw, 48 jaar / voorjaar 2019

‘Je zette me regelmatig stil bij dat waar ik in mijzelf nog geen oog voor had en wat ook gezien en erkend wilde worden. Een helende ervaring.’

Vrouw, 72 jaar / eind 2018.

Bedankt voor de fijne sessie. Ik denk dat we de vorige keer een aantal goede activiteiten hebben aangestipt waar ik voorlopig even zoet mee ben’

Vrouw, 38 jaar / dec. 2018

Soms schrijf ik (Marcella) een kort verslag

‘Hartelijk dank voor de sessie, de samenvatting en de tips. Heel fijn om zo terug te kunnen lezen. Ik heb er veel aan.’

Vrouw, 38 jaar / 2018

Heel fijn om het belangrijkste van de sessie op papier te hebben. Dan heb ik er meer aan.’

Man, 28 jaar / juni 2017