Mindfulness bij Kanker

Voor Wie?

Voor iedereen die in het leven te maken heeft met kanker en voor naasten en nabestaanden.

  • Indien mogelijk start er een speciale groep voor mensen met kanker.
  • Anders kun je instromen in de mindfulnesstrainingen.

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over de inhoud van de mIndfulnesstraining en praktische zaken, als tijd, plaats en kosten.

Mindfulness bij kanker

Mindfulness kan behulpzaam zijn bij kanker en alles wat er komt kijken. ‘Leven met kanker’ is leven met een hoop onzekerheid. En mogelijk ook stress, angst, vermoeidheid, onrust, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Uit onderzoek komt naar voren dat mindfulness voor een vermindering van de genoemde klachten kan zorgen.

Wat kan Mindfulness betekenen?

Mindfulness is een training in Aandacht. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker uw aandacht te richten, kunt u leren afstand te nemen van de spinsels in uw hoofd. U kunt zich beter concentreren, u ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Met mindfulness leert u zo om makkelijker en milder om te gaan met lastige momenten.

Ervaring van een deelnemer:

‘’Na de eerste workshop fiets ik nu met aandacht voor mijn omgeving en zie de bomen (nu echt). Naast al mijn onrust is er dan even alleen maar een paar mooie bomen. Zo oefen ik met aandacht en opmerkzaamheid. In al mijn onrust kan ik tijdens de aandachtsoefening nu ook een moment van rust ervaren, ook al is dat nog maar kort. Het is er’’.

Een deelnemer na ruim een half jaar na de mindfulnesstraining:

Ik heb er veel aan gehad. Ik heb geleerd dat de pijn en verdriet er is. Ik hoef het niet weg te duwen, want dat lukt toch niet. Ik hoef er niet tegen aan te vechten, want het is er toch. Door naar de aangedane plek in mijn lichaam toe te gaan en er naar toe te ademen wordt het zachter en ontspannender. Ik hoef niet meer te vechten, want daardoor wordt het pijnlijker. Ik ben minder streng voor mezelf geworden. Dagelijks gebruik ik het nog. Ook het doorademen en bewust ernaar toe te gaan gebruik ik vaak als ik niet kan slapen. Ik val ervan in slaap, omdat ik op mijn ademhaling geconcentreerd ben en niet in mijn hoofd.

Kennismaken?

In een kennismakingsgesprek kunt u kennismaken met mindfulness en kunnen we kennismaken met elkaar en is ruimte voor uw vragen.

Meer lezen over mindfulness

Heeft u vragen of wilt u meer weten bel mail dan Marcella 030 2720639