Marcella van Gool

Marcella van Gool (1959)

Woorden die passen bij Marcella: Betrokken, groot inlevingsvermogen, rust, aanvaardend, warm en intuïtief.

Wat mij ten diepste boeit is mensen dichterbij zichzelf brengen. Al meer dan 10 jaar begeleid ik mensen in rouw.

Daphne Beeld van Iris Le Rutte

Daphne Iris Le Rutte

Meditatie heeft een belangrijke plaats in mijn leven. Jarenlang (vanaf 2002- nu) volg ik meditatiescholing en yoga. In 2008 volgde ik bij Mesos de aandachtgerichte mindfulness training. Sindsdien geef ik Mindfulnesstrainingen en verzorg ik vervolggroepen in Mindfulness. Ik voel me thuis bij de mindfulnesstraining. De training is concreet. Het aspect van de liefdevolle vriendelijkheid heeft me geraakt en ik ben minder oordelend over mezelf.

In 2012-2013 volgde ik de vervolgopleiding systemisch werken bij Phoenix opleidingen. Opnieuw ervaren hoe diep de loyaliteit is met mijn gezin van herkomst en hoe dood over generaties doorwerkt. Weer doordrongen van het belang van achterom kijken om mijn leven voor me voller te leven.

Wat mij inspireert:

* Edel Maex (Belgische mindfulnesstrainer en psychiater)  ‘Mateloze Mildheid’

* ‘Wu Wei’ is een oude Chinese wijsheid die gaat over ‘doen door niet te doen’. Een moeiteloze activiteit. Het heeft voor mij te maken met niet je best hoeven doen (dat zijn we vaak zo gewend en daar zijn we mee opgevoed). Dus in plaats daarvan meer vanuit gemak en overgave laten gebeuren.

Opleidingen en Bijscholing

Opleidingen

2017               Opleiding de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen Utrecht

2012 – 2013   Systemisch Werken bij Phoenix Opleidingen Utrecht

1999 – 2004  Integrale Menswetenschappen S.P.S.O. Utrecht

1983 – 1990   Pedagogische Wetenschappen Rijksuniversiteit Groningen Afstudeerrichting: Andragologie

Bijscholing

2019              Succes en Faalangst (scholingsdagen)
2016              Bijscholing Mindfulness Inquiry bij Lot Heijke
2016              Bijscholing rouw bij zelfdoding
2015              Compassietraining
2015              De experiëntiële benadering
2015              Training Een taal erbij werken met beelden en poppetjes
2014              Bijscholing Rouw en Verlies LSR
2014              Bijscholing Autisme bij Volwassenen
2012              Bijscholing Narratief Counselen
2008-2015    Diverse opleidingen tot Mindfulnesstrainer o.a bij Centrum voor Mindfulness en Supervisie
2008              Mindfulnesstraining
2004-2014    Meditatiescholing in de Westerse Meditatie Stichting Arcana

Gecertificeerd rouw en verliesbegeleider LSR categorie 3

Marcella Portret

Marcella van Gool

Andere mensen over Marcella:

“Marcella beschikt over een groot inlevingsvermogen. Ze is een warm persoon en heeft een geconcentreerde, aanvaardende aandacht, waardoor ze een hoge mate van veiligheid biedt.”

“Marcella is een bescheiden persoonlijkheid die rust en ruimte geeft.”

In de mindfulnesstraining wordt de begeleiding van Marcella als warm en betrokken ervaren.