grond onder je voeten; aarden; geworteld in de aarde

Marcella

Marcella van Gool (1959)

Woorden die passen bij Marcella:
Aanvaardende aandacht, Groot inlevingsvermogen, Betrokken, Warm, Intuïtief, Rust, Veilig, Geduld en Humor.

Wat mij ten diepste boeit is mensen dichterbij zichzelf brengen. Dit komt voort uit mijn eigen ervaring. Ooit ontdekte ik dat ik een deel van mezelf kwijt was geraakt. Het opdiepen heeft me veel (terug) gegeven.

Ik woon 30 jaar samen met mijn partner Frank in Utrecht en samen ‘hebben’ we twee mooie dochters.

Rouw & Verlies

Al meer dan 15 jaar begeleid ik mensen in rouw. Ik verloor onverwacht mijn oudere zus in 1991. Een miskraam in 1996 maakte dat ik opnieuw stil stond bij mijn leven (en dood). Stil moest staan. Beide verliezen maakte dat ik niet meer door kon gaan op mijn (oude) manier van leven. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en ging door op wilskracht. Ik liep vast in leven en werk. Therapie heeft me veel verder geholpen. Vervolgens waren er jaren van persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling. En tenslotte ging ik een opleiding volgen om zelf mensen te gaan begeleiden. Met liefde doe ik dit mooie werk.

Lichaam en Adem

Meditatie heeft een belangrijke plaats in mijn leven. Jarenlang (vanaf 2002) volg ik meditatiescholing en yoga. Sinds 2008 geef ik Mindfulnesstrainingen en verzorg ik vervolggroepen in Mindfulness. Ik voel me thuis bij de mindfulnesstraining. De aandacht voor lichaam en adem ervaar ik als helend. Het aspect van de liefdevolle vriendelijkheid heeft me geraakt en ik leer nog steeds (beter) herkennen wanneer ik mezelf veroordeel. Dat aanvaardend herkennen geeft me zachtheid.

Inspiratie

* Aandacht voor mijn lichaam (en adem), op wat voor manier dan ook (meditatie, wandelend, in de tuin, in de aarde werken, yoga, feldenkrais, dansen), is het voor mij van belang. ‘In mijn lichaam zijn’ is een belangrijke hulpbron. Daarin wordt van alles gevoeld. Mijn ontroering, verdriet, kwetsbaarheid en kracht. Ik ken het ook zo goed dat ik in 'mijn hoofd' ga zitten.

* Kijken vanuit ‘beweging’. Wat is je reactie/neiging bij angst of pijn? Welke beweging maak je in een moeilijke, pijnlijke situatie?
Verdwijnen is voor mij een bekende beweging. ‘Ergens van afwillen’ is begrijpelijk maar niet heilzaam. Als ik vertrek, ben ik weg (uit mijn lichaam). Ik leer mijn beweging van ‘vertrekken’ steeds beter herkennen. En geef mezelf telkens opnieuw toestemming om deze beweging te mogen maken. Dan kom ik weer terug. Dan kan ik weer rusten en voelen.

* Edel Maex (Belgische mindfulnesstrainer en psychiater) is een inspirerende man op het gebied van toepassen van Mindfulness. Met de mooie term: ‘Mateloze Mildheid’

* ‘Wu Wei’ is een oude Chinese wijsheid die gaat over ‘doen door niet te doen’. Een moeiteloze activiteit. Het heeft voor mij te maken met 'niet je best hoeven doen' (dat zijn we vaak zo gewend en daar zijn we mee opgevoed). Dus in plaats daarvan, meer leven vanuit gemak en overgave.

* Het grotere, het grote geheel. Hoe je het ook noemen wilt: Dat er meer is tussen Hemel en Aarde.

* Een cursus in Wonderen (non-dualiteit): Leven vanuit liefde in plaats van angst.

Opleidingen en cursussen

Opleidingen

2017 Opleiding de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen Utrecht

2012 – 2013 Systemisch Werken bij Phoenix Opleidingen Utrecht

1999 – 2004 Psychosociale counseling (4 jarige deeltijdopleiding)
Transpersoonlijke (Non-duale) coaching (2 jarige deeltijdopleiding)
Beide opleidingen bij Integrale Menswetenschappen S.P.S.O. Utrecht

1983 – 1990 Pedagogische Wetenschappen Rijksuniversiteit Groningen Afstudeerrichting: Andragologie

Bijscholing en Cursussen

2023 Van Burn-out naar Levenszin
2021 Luisteren naar je lichaam
2020 Bijscholing de wereld van Jung
2019 Succes en Faalangst (scholingsdagen)
2016 Bijscholing Mindfulness Inquiry
2016 Bijscholing rouw bij zelfdoding
2015 Compassietraining
2015 De experiëntiële benadering
2015 Training Een taal erbij werken met beelden en poppetjes
2014 Bijscholing Rouw en Verlies LSR
2014 Bijscholing Autisme bij Volwassenen
2012 Bijscholing Narratief Counselen
2008-2015 Diverse opleidingen tot Mindfulnesstrainer o.a bij Centrum voor Mindfulness en Supervisie
2008 Mindfulnesstraining
2004-2014 Meditatiescholing in de Westerse Meditatie Stichting Arcana
2000 Intuitieve Ontwikkeling bij het Centrum voor leven en Intuitie, Basis 1, 2 en 3 en themacursussen

Gecertificeerd rouw en verliesbegeleider LSR categorie 3

Marcella van Gool

Marcella van Gool

Andere mensen over Marcella:

 

“Marcella beschikt over een groot inlevingsvermogen. Ze is een warm persoon en heeft een geconcentreerde, aanvaardende aandacht, waardoor ze een hoge mate van veiligheid biedt.”

 

“Marcella is een bescheiden persoonlijkheid die rust en ruimte geeft.”

 

In de mindfulnesstraining wordt de begeleiding van Marcella als warm en betrokken ervaren.

Verbinding met het grote geheel
Beeld Daphne van Iris Le Rutte
Marcella van Gool